Wat is EmotieCoaching? 

Toen ik laatst aan iemand probeerde uit te leggen wat EmotieCoaching is, benoemde ze: “Ik moet denken aan meditatie, omdat je daarin van een afstandje kijkt op wat er voorbij komt.” Ik was verrast dat ze dit opmaakte uit wat ik probeerde uit te leggen, want ja! Dat is het. In een sessie help ik om een kleine maar krachtige verschuiving in perspectief te maken. Waarbij je dezelfde dingen volledig anders ziet en ervaart. Vanuit deze ontspanning kunnen nieuwe stappen gezet worden.  

De paradox waar we mee te maken hebben is dat (werkelijke) verandering of transformatie alléén kan plaatsvinden vanuit acceptatie van wat er NU is. Tot er acceptatie is zal hetzelfde patroontje zich blijven herhalen in verschillende vormpjes. EmotieCoaching helpt om dit te doorbreken. 

Inzicht in wat je voelt, en waarom je voelt wat je voelt, helpt om automatisch naar het perspectief van acceptatie te verschuiven. Acceptatie is onze natuurlijke staat van zijn. Terugkomen bij jezelf geeft helderheid, opluchting, richting én de ruimte voor de verandering die hier bij past. Maar dan nu zonder dat je er emotioneel afhankelijk van bent.

 

Wat doen we in een EmotieCoach sessie?

Inzicht in het proces krijgen: de kiem van een ervaring zichtbaar maken

In een EmotieCoaching sessie breng je je thema, vraagstuk, of dat was je als probleem ervaart in. Door de methodiek en manier van kijken kan de inhoud van het vraagstuk alles zijn. Of je nu tegen een burn out aanloopt, relatieproblematiek, of dat je op zoek bent naar een nieuwe richting of verandering in je leven. Ik help om inzicht te krijgen in het proces: het mechanisme of patroon dat verdoezeld wordt door wat jij er in ziet (subjectief). Wat je vóelt – hoe subtiel ook – helpt om de feitelijke kiem van een ervaring, gevoel of vraagstuk bloot te leggen, én je te leiden naar jouw oplossing, richting of antwoord hierin. 

Nieuwe mogelijkheden en bewuste keuzes

In een coaching sessie help ik je navigeren door het landschap van gedachten, emoties, overtuigingen, maar ook nieuwe mogelijkheden en openingen. Je hebt de kans om bewust opnieuw te kiezen hoe je de dingen wil zien (en dus ervaren), zonder dat hier een goed of fout aan gekoppeld is. Je emoties geven jouw richting van binnenuit aan en dit is wat ik volg en aan je uitleg. 

Voor wie is EmotieCoaching?

EmotieCoaching is voor iedereen die naar binnen durft te kijken en nieuwsgierig is naar de sleutels en mogelijkheden die daar besloten liggen (vrijheid!!) :). Wil je je blik verruimen voor nieuwe mogelijkheden en perspectieven? Of wil je je gewaar worden van de veiligheid, liefde en helderheid die er altijd al was – het is immers je natuurlijke staat van zijn – zodat je vanuit deze plek in jezelf je stappen kunt gaan zetten? Het leven zal dit automatisch ook reflecteren, alleen dan nu nu hopelijk zonder de vergissing dat het de buitenwereld is die je dit fijne gevoel geeft ;).

Hoe begeleid ik een EmotieCoaching sessie?

Om inzicht te krijgen kunnen we op de volgende manieren gaan kijken:

  • Microkijken: heel gedetailleerd en precies naar jouw persoonlijke proces kijken om de crux boven water te krijgen.
  • Het grotere plaatje uitleggen: hoe werkt projectie en manifestatie? Wat hebben emoties eigenlijk voor functie en hoe kunnen ze ons kunnen helpen thuis te komen in onszelf? Wat zijn we en hoe werkt ons systeem van zijn, gedachten, overtuigingen, emoties, en (fysieke) manifestaties?
  • Interventies: Ondersteunend aan microkijken en het uitleggen van het grotere plaatje, kan ik afgestemd op wat er nodig is voor jou met interventies helpen om inzicht te verdiepen of te verkrijgen. Soms is dit een mentaal onderzoek, soms het oproepen van een nieuwe gevoelservaring, soms gaat het om heel praktisch meekijken in je leven waar je andere keuzes.

Ik gebruik mijn observatie, mijn eigen (voel)systeem en inzichten om jouw wijsheid en weten aan te spreken. Omdat ik het nooit beter kan weten dan jij zelf voor jezelf, help ik je om je eigen signalen van binnenuit te gaan begrijpen zodat je zelf voelt wat klopt voor jou en je je eigen navigatie leert kennen. Ik begeleid je in deze kleine reis :).  

 

Hoe veel sessies zijn er nodig? 

EmotieCoaching is een hele doeltreffende methodiek die helpt om snel door alle ruis heen te zakken om tot de kern te komen. De inzichten en praktische handvatten neem je mee naar huis en daar kunnen ze zich verder ontvouwen in nieuwe ervaringen. Vaak geeft één sessie al veel en misschien is dat al genoeg. Soms vinden mensen het fijn om een een aantal sessies te hebben om de inzichten te verdiepen, om meerdere thema’s uit te werken of om het grotere plaatje helderder te krijgen. Sommigen mensen komen af en toe, wanneer het fijn is als iemand met een heldere blik in het proces meekijkt, en om er aan te herinneren wat ze eigenlijk al wisten. Gewoon omdat het soms beter binnenkomt als je het van een ander hoort.

 

“my time with Elisa help me a lot, to take a moment and a step back; to really feel and identify my emotions. Her guidance was respectful and she choose her words wisely to make you be able to feel what is bothering you. After the session, I could already feel lighter and with a better understanding of my emotions. The experience was powerful and gentle at the same time. I definitely advice you to work with Elisa, it’s life changing”  Pauline 

 

 

 

Wil je kennismaken met EmotieCoaching voor een zacht prijsje?

Ben je nieuwsgierig of EmotieCoaching iets voor jou is? Een kleine actie van mijn kant! Ervaar een eerste sessie voor 50 euro, en eventuele  vervolgsessie(s) binnen 3 maanden voor dezelfde kleine prijs ♥ | In Landsmeer, bij jou thuis in/rond Amsterdam of online via skype)

 

Maak meteen een afspraak!

De grondlegger van EmotieCoaching: Vera Helleman

Vera Helleman is de grondlegger van de EmotieCoaching methodiek en mijn lerares. Het bestuderen van waarom mensen doen wat ze doen terwijl ze (energetisch) laten zien wat ze laten zien is haar levensstudie geweest. Ze heeft de gave om heel helder te zien en te laten zien hoe de menselijke mechanismes werken. De combinatie van inzicht in hoe eenheid werkt (non-dualisme) in combinatie met de diepe inzichten over wat Emoties zijn en doen vormt de basis van de EmotieCoaching methodiek. Nieuwsgierig naar Vera? Op haar youtube kanaal Vera Verheldert vind je heel veel mooie, inspirerende en leerzame filmpjes.