Liefde voor moeders en kinderen

Moeder worden en moeder zijn: we komen er van alles in tegen. Soms het mooiste en soms het moeilijkste. Het is een ‘reis’ die door iedereen anders wordt ervaren.

Wat ik wenste voor mezelf, gun ik eigenlijk alle moeders: In verbinding in het moment steeds de stappen zetten die van binnenuit kloppend voelen. Omdat het dan altijd goed is én omdat dat het enige is wat we  echt kunnen doen. Ook als het dan soms zwaar of niet leuk is, het hoeft dan niet naar te zijn. Ik geef je handvatten die je kunt gebruiken om de zwangerschap, geboorte en het moederschap lichter, leuker en bovenal dicht bij jezelf te gaan ervaren.

 

 

Zwangerschap

Als doula of coach ondersteun ik tijdens zwangerschap voor emotioneel mentaal welzijn en voorbereiding. Alles wat je nu kunt aankijken hoef je tijdens de bevalling of daarna niet meer tegen te komen. Zo werkt het echt. Ik help je graag de weg vrij maken zodat je ontspannen, vol vertrouwen in jezelf en met een nieuwsgierige blik het moederschap-avontuur kunt aangaan.

Bevalling

Als geboortedoula ondersteun ik je tíjdens de bevalling. Met liefdevolle aanwezigheid, volledig gericht op mentaal-emotioneel-fysiek welzijn en met kennis van het natuurlijke fysiologische proces. Ik ben er voor jou, maar ook voor je partner. Niets medisch, maar wel massage, warme washandjes, eten & drinken, onvoorwaardelijk vertrouwen, en mentale-emotionele support.

Moederschap

In de eerste periode na de geboorte, maar ook later in het moederschap kun je soms tegen dingen aanlopen. Het moederschap zelf, of juist je nieuwe rol in combinatie met werk of relatie waarin je andere prioriteiten en behoeften voelt. Het kan dan heel fijn zijn de situatie vanuit een andere laag te bekijken, waardoor er inzicht kan ontstaan, en ruimte voor verandering in lijn met wie je nu bent en waar je nu staat in je ontwikkeling.