Doula support  

Een vertrouwd gezicht bij de bevalling

Als doula spreek ik je zachte kracht en innerlijke weten aan, tijdens de zwangerschap én tijdens de bevalling. Ik help je je innerlijke signalen herkennen en begrijpen, zodat je de leiding kan nemen over je eigen proces. Het gaat dan niet meer over hoe de bevalling zich precies ontvouwt, maar dat je steeds in iedere situatie en in elk moment de stappen en keuzes kunt nemen zoals deze kloppen voor jou. Ik geloof dat dit een sterke basis is om je ontspannen en vol vertrouwen in jezelf over te kunnen geven aan het geboorteproces en hoe je je daarin wil bewegen.  

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings

.

1. Mentale en emotionele voorbereiding

Alles wat je nu aankijkt hoef je tijdens de bevalling niet meer tegen te komen. De weg vrij maken ♥

Waarom mentale en emotionele voorbereiding?

Mentale en emotionele voorbereiding zie ik als de mooiste en meest effectieve voorbereiding op een bevalling. Waarom? Omdat je hiermee geestkracht opbouwt die je kunt gebruiken je energie positief (constructief) te richten met je focus en dicht bij jezelf te blijven, maar ook omdat dit je kans is om eventuele belemmerende overtuigingen en emoties aan te kijken en te onderzoeken zodat ze tijdens de bevalling geen rol meer hoeven (kunnen) spelen. Tijdens de bevalling heb je voor dit onderzoek geen tijd meer en is de kans groter dat je het fysiek moet gaan uitspelen. Geloof je bijvoorbeeld (onbewust) dat de baby niet ‘gaat passen’, dan is het een logisch gevolg dat de bevalling stagneert of dat je overvallen wordt door angst. Met goede mentale/emotionele voorbereiding kun je dit ondervangen en als je tijdens de bevalling uitdagingen ervaart, dan helpt het een goede voorbereiding om juist dan ook rustig en helder te kunnen blijven en goed te blijven voelen wat klopt voor jou.

Tijdens de sessie

Tijdens de sessie(s) kijken we altijd eerst naar wat er op dat moment het meest leeft in jou, welke vragen je bezig houden, hoe je je voelt en wat je op dit moment tegen komt in het leven etc. Ook als het niet gerelateerd is aan de zwangerschap of geboorte het heeft nut om hier eerst (met de emotiecoach methodiek) naar te kijken. Het brengt inzicht in je eigen emotionele/mentale systeem en innerlijke navigatie en helpt om zakken en ontspannen in jezelf. Misschien wel de belangrijkste basis.

Daarnaast zullen we de associaties en emoties rondom geboorte en moederschap gaan onderzoeken. We maken een zo lang mogelijke lijst en gaan aan de slag met de associaties waar de meeste emotionele lading op zit, zowel positief als negatief. Je emoties geven richting en informatie wat je nodig hebt en daar gaan we mee aan de slag. Op deze manier zul je een steeds duidelijker gevoel krijgen over wat klopt en past bij wie je nu bent en waar je nu staat, en steeds meer vertrouwen in jezelf en in het proces.

2. Voorbereiden met informatie en oefening

Zonder opties geen keus ♥

 

In een doulatraject deel ik je met liefde al mijn kennis en informatie over het natuurlijke geboorteproces, de fysiologie, over keuzenopties, bevalhoudingen, meest voorkomende medische indicaties, tips and trics voor meer comfort en onstpanning, pijn etc. Informatie kan heel waardevol zijn, om je opties te leren kennen zodat je kunt kiezen voor wat klopt voor jou, om een stuk angst weg te nemen of om praktisch voorbereid te zijn. Hoewel het zeker niet voor iedereen belangrijk om alles te weten! Een overload aan informatie of informatie op het verkeerde moment kan ook afleiden van wat je eigenlijk nodig hebt. Als het om informatiebehoefte gaat geven emoties uit de categorie verbazing (bijvoorbeeld nieuwsgierig, verbazing, geschrokken, geinteresseerd) aan als het belangrijk voor je is je blik te verruimen, te onderzoeken, te lezen en praten etc. over een onderwerp. Als je angst ervaart kan informatie juist helpen om een realistischer beeld te krijgen of het geeft je nieuwe inzichten over wat je zelf kunt doen om meer leiding te krijgen. Ik help je om je informatiebehoefte te herkennen en deel naar behoefte kennis en help je op weg in je  eigen onderzoek. Ook kunnen we naar behoefte oefenen met bijvoorbeeld bevalhoudingen, spinning babies, drukpunten of massagetechnieken.

3. doulabegeleiding bij bevalling

Liefdevolle aanwezigheid en ondersteuning gericht op jou en jullie welzijn 

Als de bevalling is begonnen mag je me elk moment vragen om te komen en dan blijf ik bij jullie tot de baby is geboren en jullie goed en wel geland zijn. Ik zal er zijn met liefdevolle handen, ik bewaak de veilige ruimte, ondersteun praktisch, en op momenten dat je uitdaging ervaart help ik je bij jezelf te blijven of hier juist terug te komen (in het stille middelpunt) en daar je kracht, rust en helderheid te (her)vinden. Ik ben er ter ondersteuning van jou, maar ook voor jullie als koppel. Ik neem nooit de plek van de partner in, maar kijk juist waar ik juist de ruimte kan scheppen of kan ontlasten door praktische ondersteuning op me te nemen, zodat de focus van je geliefde bij jou kan zijn (als dit is wat jullie wensen).

Hoe ik werk & prijzen

Doula begeleiding naar behoefte ♥  

Niemand is hetzelfde, en het kan soms moeilijk in te schatten zijn waar je precies behoefte aan gaat hebben later in de zwangerschap of bij een bevalling die nog ver in de tijd vooruit ligt. Je zit daarom nooit vast aan een aantal sessies of een traject. Ik ga er van uit dat je gedurende het traject of zwangerschap steeds meer vertrouwen in jezelf (en je partner) zult voelen waardoor het mogelijk uiteindelijk niet eens meer nodig is een doula bij de bevalling te hebben. Natuurlijk hangt dat ook af van je motivatie dat je in eerste plaats over een doula nadenkt. Lees hieronder over de mogelijkheden, prijzen en keuzenopties. Wil je toch liever een pakket samenstellen en een vaste prijs afspreken? Stuur me dan een mailtje en dan we stellen samen iets samen.

Losse sessies voor en na de bevalling

Je kunt naar behoefte kiezen voor ontmoetingen voor en na de bevalling. Sessies kunnen individueel of samen met je partner. De sessies kunnen gericht zijn op mentale/emotionele voorbereiding of ondersteuning, EmotieCoaching, praktische voorbereiding, informatie over alles wat met geboorte en moederschap te maken heeft, ontspanning of juist nazorg. Afspreken kan bij jou thuis (in Amsterdam) of op een fijne locatie in Landsmeer.

  • 60 euro per uur
  • 25 euro korting voor sessies via skype

De bevalling 

  • 60 euro per uur
  • Je betaald alleen voor de uren die ik bij je bevalling ben, met een maximum van 600 euro

Vragen tussendoor via tel/whatsapp/mail

Ik ben beschikbaar voor vragen tussendoor, hier reken ik niets extra’s voor.

  • Gratis 

On call / Doula garantie / reserveren 

Wil je mij van te voren reserveren om als doula bij de bevalling te zijn dan reken ik hier een on call bedrag voor. Op het moment dat je me hier voor vraagt blok ik mijn agenda in de gekozen periode voor bijv. afspraken verder weg, vakanties etc. Mijn telefoon staat in de gereserveerde periode dag en nacht aan, en ik stem alles af om snel bij de bevalling te kunnen zijn op het moment dat je me belt. Reserveren geeft dus een garantie dat ik als doula (snel) bij je bevalling kan zijn. Kies zelf de periode of dagen wanneer ik voor jou op wacht sta.

  • 100 euro per week / 15 euro per dag
  • Je betaalt alleen voor de dagen dat ik daadwerkelijk ‘on call’ sta, met een minimumbedrag van 100 euro en een maximum van 500 euro (vanaf week 37)

Niet on call / last minute beslissen (geen garantie)

Je hoeft niet voor doula garantie te kiezen. Je kunt het ook open laten en op het laatste moment beslissen of je mij als  doula bij de bevalling wil hebben. Dit is bijvoorbeeld een mooie optie als je je wil overgeven aan het vertrouwen dat alles komt zoals het klopt, inclusief mijn al dan niet beschikbaar zijn op het moment van bevallen. Het geeft mij meer vrijheid en scheelt voor jou in de kosten. Ik hou er van om op deze manier te werken! Natuurlijk kunnen we het van te voren hebben over mijn inschatting van mijn beschikbaarheid. 

  • Gratis 🙂