Zwanger en Emoties

 

Zwangerschap en Emotiecoaching?

Moeder worden – de reis van A tot Z – kan hand in hand met emoties en gevoelens. Mooie gevoelens, lastige gevoelens, onverwachte gevoelens, tegenstrijdige gevoelens, afgematte gevoelens of, het juist ontbreken van verwachte of gehoopte gevoelens.

De zwangerschap, maar zeker ook de periode daarna kan intens zijn. Intens op alle denkbare manieren. Mooi, moeilijk, saai, verwarrend, moe, liefde, verdrietig, bang, genieten, niet leuk, anders dan je had verwacht misschien.

Wat je situatie ook is en hoe je je ook voelt, vanuit emotiecoach perspectief is er geen probleem dat opgelost moet worden. Er is niets mis met jou en er hoeft dus ook niets te worden gefixt. Maar misschien ervaar je wel een lastige situatie of lastige emoties. En daarin ben je natuurlijk niet de enige. In zulke situaties kan ik je als EmotieCoach mee aan de hand nemen, om je terug te leiden naar het rustpunt in jezelf. Alleen al inzicht in emoties als energetische bewegingen (een absolute aanrader om zelf mee aan de slag te kunnen is de emotie encyclopedie :)) kan veel opluchting en inzicht geven. 

Met EmotieCoaching kunnen we samen kijken naar de (natuurlijke) beweging en snelste ingang richting ontspanning en balans. En die vinden we in dit moment. We gaan kijken naar de realiteit en wat er mentaal, emotioneel en energetisch gebeurt in jou. De emoties geven ons richting in het gesprek en helpen om de ideeën waarmee je jezelf onbewust uit balans brengt of houdt boven water te krijgen, zodat je hier iets mee kunt. We hoeven dus niet terug naar wat er misschien geweest om tot inzicht te komen. 

Wat ik hierin vaak ervaar is dat emotionele ontspanning (en heling) zo dicht bij is. Zo veel dichter bij dan we vaak denken. Een piep klein tikje bijstellen van het perspectief van waaruit je kijkt kan al genoeg zijn om terug bij jezelf in ontspanning te komen. 

Ben je benieuwd of EmotieCoaching voor jou iets kan betekenen in de zwangerschap? Je mag me altijd even bellen of een mailtje sturen voor meer informatie.